Részletek
A vágódeszka kezelése
Gondoskodj megvásárolt vágódeszkádról! Vágódeszkáink speciális természetes ápoló olajkeverékkel kezeltek, melyet a fa felszív, majd megkeményedik. Így lezárja a fa pólusait a felszín alatt, ezért használat közben a nedvesség nem tud behatolni a pórusokba.
Hogyan ápoljuk termékünket?
Vigyél fel egy konyhai papírtörlőre egy kis olajat, és alaposan kör körös mozdulatokkal olajozd át minden oldalát, majd függőlegesen tárold, és kb 10-20 perc után töröld le a felesleges olajat. Ha sokat használod, akkor 2-3 hetente ismételd meg az olajozást.
Figyelmeztetés
Fa vágódeszkád soha ne mosd túl sok vízzel, és ne áztasd! NEM! Mosogatógépbe sem szabad!
Paraméterek
Vastagság | 36 mm |
Szélesség | 220 mm |
Hosszúság | 300 mm |
Súly | 1400 g |
Anyag | Dió, juhar, kőris |
Minőség | Magas |
Nedvességtartalom | 8-12% |
Felépítés | Természetes fa |
Felhasználás | Konyhai felhasználás |
Felületkezelés | Auro 126 - 2 réteg |
Diszeli Faesztergályosok
Diszeli Faesztergályosok - Szabó János és Szabó Milán
Szabó János vagyok 42 éves Tapolca-Diszelben élek családommal. Veszprémbe a Táncsics Mihály Faipari Szakközépiskolában végeztem faipari technikusként, innen ered a fa szeretete. A faesztergályozással kb. 10 éve foglalkozom, az alapokat könyvekből és ismertebb külföldi faesztergályosoktól tanultam, mint pl: Glenn Lucas. Minden évben részt veszünk az Országos Faesztergályos találkozón, itt is sokat tanulhatunk az idősebb nagyobb tapasztalattal rendelkező esztergályosoktól. Alapító tagjai vagyunk a Magyar Faesztergályos Egyesületnek.
Nagyon szeretek esztergálni, nem telik el úgy egy nap se, hogy ne kapcsoljam be az esztergapadot, vagy ne fenjem meg vésőim. Mikor kezembe veszem a vésőt és elindítom az esztergát, már csak a fa és én vagyok, ilyenkor teljesen átadom magam a szenvedélynek. Nagy öröm nézni, hogy egy fadarabból hogy lesz egy szép formás, kecses tárgy. Nagyon szeretem a fa illatát, sokszor mikor nedves fával dolgozok, ilyenkor még intenzívebb az illat, olyan mint ha egy francia pékségbe járna az ember, egyfajta illatorgiában van része. Arra törekszem,hogy aki megrendel tőlem például egy tálat, és ránéz, kezébe veszi, egy olyan érzés töltse el, amilyen engem is az alkotás alatt. Elégedettség, nyugodtság.
Kedvenc fafajaim: Feketedió, juhar, tiszafa, dió, cseresznye
Szabó Milán vagyok 16 éves, a Táncsics Mihály Szakközépiskola 10/A asztalos tanulója.
7 éve fertőződtem meg a faesztergályozással, apukámat kérdeztem meg hogy kipróbálhatom-e és Ő igennel felelt, azóta is töretlen lelkesedéssel űzöm ezt a szép szakmát. Nagyon sokat tanultam apukámtól, szinte mindenre megtanított. Örülök,hogy ilyen hobbit találtam, mert itt kiélhetem kreativitásom, és örömöm lelem az elkészült tárgyban.
Kedvenc fafajom: dió, kőris, juhar, cseresznye